Koillismaan Osuuskaupan vaaleissa annettiin 4669 ääntä, mikä on 391 kpl enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Äänestysaktiivisuus säilyi S-ryhmän kärkijoukossa ollen 34,2 %. Uuden edustajiston toimikausi on v. 2021-2024.

Edustajistoon valittiin 30 ehdokasta, joiden tehtävänä on toimia äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtia, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen.

Vaalin ääniharava oli Hilkka Väisänen Taivalkoskelta 220 äänellä. Muita suuren äänisaaliin keränneitä ehdokkaita olivat Risto Rontti, Seppo Linjakumpu ja Ville Karjalainen Kuusamosta, Marja-Leena Tuomivaara Posiolta ja Petteri Salmijärvi Sallasta. Kemijärven jäsenalueelta eniten ääniä keräsi Tarja Kaisanlahti. Valittu edustajisto jakautuu tasan eri sukupuolten välillä. Alle 50 -vuotiaita jäseniä uudessa edustajistossa on n. kolmasosa.

Jäsenillä todellista valtaa

Koillismaan Osuuskauppa on jäsentensä omistama yritys, jonka päätöksentekoon jäsenet voivat ottaa monella tapaa osaa. Jäseniä osuuskaupoissa edustaa edustajisto, joka valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

Edustajisto muun muassa päättää osuuskaupan säännöistä, vahvistaa edellisen vuoden tilinpäätöksen ja päättää ylijäämän käytöstä sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat. Lisäksi edustajiston jäsenet voivat tehdä hallitukselle aloitteita osuuskaupan toimialaan liittyvistä asioista.

Edustajistoa vielä tiiviimmin osuuskaupan päätöksentekoon pääsee osallistumaan hallintoneuvostossa, jonka kokoonpanon päättää edustajisto. Hallintoneuvoston jäsenet valitaan tyypillisesti edustajiston jäsenistä. Hallintoneuvosto mm. vahvistaa osuuskaupan strategian ja nimittää osuuskaupan toimitusjohtajan.

Ehdokasasettelun yhteydessä kaikilta ehdokkailta kysyttiin heidän paikallistoiveitaan, eli niitä ajatuksia, joita he valituksi tulleessaan haluaisivat edistää. Myös muut osuuskaupan jäsenet saivat esittää omia paikallistoiveitaan evästykseksi tuleville osuuskauppapäättäjille.

Lukuisat paikallistoiveet kertovat, että Koillismaan osuuskaupalla nähdään olevan tärkeä rooli koko alueen kehityksessä. Paikallistoiveet toimivat hyvänä evästyksenä tulevalle edustajistolle ja hallintoneuvostolle heidän työssään. Uuden edustajiston ensimmäinen kokous järjestetään kuluvan huhtikuun loppupuolella. Vaaliarvonnan voittajiin tullaan olemaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Lisätietoja: Esa Niinisalo, p. 040 5930873

Kuten monissa muissa alueosuuskaupoissa, myös meillä Koillismaalla Prisma Kuusamossa avattiin alkuvuodesta 2021 uusi ruoan verkkokauppa s-kaupat.fi. S-kaupat auttaa arjen ruokaostoksissa ja antaa sinulle aikaa asioihin, joilla on todellista merkitystä. Helpota arkeasi tilaamalla ostokset kotisohvalta, työpaikalta tai ihan mistä vain.

Kerätyt ruokatilaukset on mahdollista noutaa Prisma Kuusamon noutopisteestä maanantaista lauantaihin. Keräilyn hinta on 6,90€/tilaus. Tilaukset on mahdollista toimittaa myös kotiinkuljetuksella maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Kotiinkuljetuksen+keräilyn hinta on 14,90€/tilaus.

Osoitteesta s-kaupat.fi löydät lisää tietoa S-kaupoista, sekä kattavat ohjeet tilauksien tekemiseen.

 

Vanha ruoan tilausmenetelmä (keruu- ja kotiinkuljetus) toimii vielä toistaiseksi Sale Kuusamossa.

Koillismaan Osuuskauppa investoi vuoden 2021 aikana toimipaikkojensa asiakaskokemuksen parantamiseen yli 3,5 miljoonaa euroa. Kyse on muutaman vuoden mittaisen investointiohjelman ensimmäisestä osasta, jonka aikana uudistetaan Koillismaan Osuuskaupan toimipaikat sekä asiakaskokemuksen että kylmälaitteiden osalta.

”Meillä on hyvässä kunnossa oleva, uusi ja toimiva toimipaikkaverkosto. Nyt teemme kaupoistamme entistä tyylikkäämpiä ja mukavampia paikkoja asioida. Tämän lisäksi uudistamme loputkin toimipaikkojemme kylmälaitteet siten, että ne ovat energiatehokkaita ja helppoja käyttää.”, kertoo Koillismaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen.

Ensimmäisenä muutoksen kokevat Prisma Kuusamo, S-market Joki-Jussi ja ABC Kemijärvi. Prisman uudistaminen alkaa viikolla 3 ja kestää noin 10 viikkoa. S-market Joki-Jussi ja ABC Kemijärvi puolestaan remontoidaan touko-kesäkuussa. Toiminta jatkuu remonteista huolimatta normaalisti.

”Kuusamon Prismaan tehtävä muutos sisältää sekä käyttötavara- että päivittäistavarakaupan uudistamisen. Pelkkä puitteiden parantaminen ei meille riitä, vaan kehitämme myös valikoimaa ja painopistealueita voimakkaasti. Odotamme innolla aivan uudenlaisen kaupan esittelemistä.” kuvailee uudistamista Prismajohtaja Mari Vartiainen.

Taivalkoskella S-market Joki-Jussin uudistamista on odotettu jo muutaman vuoden ajan. Varatoimitusjohtaja Esa Niinisalon mukaan ”Nyt se on aika tehdä ja kun alamme tekemään, teemme sen sitten kunnolla. Kaupasta tulee todella toimiva ja tyylikäs. Lisäksi olemme iloisia siitä, että energiatehokkuus saadaan valaistus-, lämmöntalteenotto- ja kylmälaiteuudistusten kautta yhtä hyväksi kuin muissakin marketeissamme.”

Korona-aika on vaikuttanut dramaattisesti ABC liikennemyymälöiden ravintolakauppaan. Liiketoimintajohtaja Tuija Heikkisen mukaan ”Nyt on kuitenkin hetki, jolloin pitää jo panostaa Koronan jälkeiseen aikaan. Otamme Kemijärvellä käyttöömme lisää tilaa ABC:n ravintolalle ja samalla uudistamme yli kymmenen vuotta vanhan sisustuksen ja tarjonnan 2020-luvulle. Kuusamossa tehtiin vastaavan tyyppinen uudistus pari vuotta sitten. Se on otettu huikealla ylpeydellä vastaan sekä asiakkaidemme että henkilökuntamme taholta. Tämän ilon ovat myös kemijärveläiset ansainneet.”

ASETU EHDOLLE EDUSTAJISTOON

Koillismaan Osuuskaupan omistajien eli jäsenten ylintä päätäntävaltaa käyttää edustajisto. Edustajiston jäsenet valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan asiakasomistajien keskuudessa toimeenpantavilla vaaleilla. Seuraavat Koillismaan Osuuskaupan edustajiston vaalit ovat 8.3-26.3 2021.

Edustajisto on asiakasomistajien edustaja osuuskaupan hallinnossa. Se tekee päätöksiä ja toimii äänitorvena, joka vie osuuskaupan johdolle asiakasomistajien kehitysajatuksia: ideoita ja toiveita kaupan palveluiden parantamiseksi. Se millainen edustajistostamme muodostuu, riippuu sinusta ja muista asiakasomistajistamme, sillä vain teillä on äänioikeus osuuskauppavaaleissa, joissa edustajisto valitaan. Edustajistoomme kuuluu perinteisesti  kaikenlaisia ja ikäisiä ihmisiä eri ammattiryhmistä. Yhteistä kaikille on kiinnostus osuuskauppamme asioihin.

Oletko harkinnut asettua ehdokkaaksi edustajistoomme. Sinun ei tarvitse olla poliitikko tai muu yhteiskunnallinen vaikuttaja ryhtyäksesi ehdolle. Riittää että olet 18 vuotta täyttänyt asiakasomistaja, asut osuuskauppamme toimialueella ja sinulla on halu kehittää osuuskauppamme toimintaa. Myös nuorempien omistajien näkemyksiä toivotaan kokeneempien omistajien rinnalle. Ehdokasasettelu alkaa 7.1.2021 ja jatkuu aina 22.1.2021 klo 16 saakka.

Lisätietoa löydät vaalisivuiltamme.

Asetu ehdolle, kerää kannatusta ja vaikuta osaltasi millaiselta osuuskauppamme näyttää jatkossa.

Perinteinen Road Show-kiertueemme  lähdössä jälleen tien päälle! Luvassa huikeita tarjouksia sekä mahdollisuus tutustua ja testata Koillismaan Osuuskaupan laajaa tarjontaa.

Kiertueaikataulu:
S-Market Joki-Jussi Taivalkoski perjantai 28.8 klo 11-17
S-Market Ahola Posio lauantai 29.8 klo 10-15
Sale Savukoski torstai 3.9 klo 12-17
S-Market Uitto Kemijärvi perjantai 4.9 klo 11-17
S-Market Erätuli Salla lauantai 5.9 klo 10-15

Tule aistimaan mukavaa markkinatunnelmaa ja tutustumaan mahtavaan tarjontaamme

Alla koottuna market-toimipisteidemme aukioloajat:

Prisma Kuusamo

ma-la 8-21

su 10-21

Sale Kuusamo

ma-la 7-22

su  10-22

Sale Ruka

ma-la 8-21

su 10-21

Sale Käylä

ma-pe 8-20

la 9-20

su 12-18

S-market Ahola

ma-la 8-21

su 10-21

S-market Joki-Jussi

ma-la 8-21

su 10-21

S-market Uitto

ma-la 8-21

su 10-21

S-market Erätuli

ma-la 8-21

su 10-21

Sale Savukoski

ma-la 9-20

su 12-20

 

Hyvät asiakasomistajamme,

Haluamme kehittää palveluitamme, jotta voisimme palvella teitä paremmin ja tuottaa asiakasomistajuuteenne lisäarvoa. Tämän vuoksi haluamme kysyä teiltä S-mobiilisovelluksenne käytöstä.

Kysely on lyhyt, joten vastaamiseen menee vain pari minuuttia. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Kyselyyn voi jättää yhteystiedot, ja niiden jättäneden kesken arvotaan sadan euron (100€) lahjakortti, joka käy kaikissa Osuuskauppamme toimipisteissä. Yhteystietoja käytetään vain arvonnan suorittamiseen, jonka jälkeen ne tuhotaan. Kyselyyn pääset tästä.

Toivomme, että vastaisit kyselyyn mahdollisimman pian, kuitenkin 31.5.2020 mennessä. Arvonta suoritetaan 1.6.2020.

Kysely tehdään osana tradenomiopiskelijoiden opinnäytetyötä, ja tuloksia käytetään S-mobiilin käytön lisäämiseen ja käytön aktivointiin.

Lisätietoja kyselystä antaa Rosa Vartiainen (rosa.vartiainen@sok.fi) tai Janita Käsmä (janita.kasma@sok.fi).

Kiitos!

Viimeinen kotiinkuljetus 31.7.

Aloitamme keruu- ja kotiinkuljetuspalvelun kaikissa market-toimipaikoissamme maanantaina 30.3.2020 alkaen. Keräily 5€/kerta ja toimitus 5€/kerta 10km säteellä market-toimipaikasta. Maksu laskutuksella tai paikan päällä. Keruu/toimituspäivät maanantai, keskiviikko ja perjantai. Tilaukset tulee ilmoittaa edellisenä päivänä klo 16 mennessä omaan kauppaasi sähköpostilla tai puhelimitse.

Katso yhteystiedot alta, lisänä ABC-ravintoloiden yhteystiedot

Kuusamo

Prisma Kuusamo, puhnro. 050 3116 948, kauppakassi.prismakuusamo@sok.fi

Sale Kuusamo, puhnro. 050 3116 971, sale.kuusamo@sok.fi

Sale Käylä, puhnro. 050 3116 965, sale.kayla@sok.fi

Sale Ruka, puhnro. 050 3116 969, sale.ruka@sok.fi

ABC Kuusamo, puhnro. 050 3117 856, abc.kuusamo@sok.fi

Kemijärvi

S-market Uitto, puhnro. 050 3116 988, s-market.uitto@sok.fi

ABC Kemijärvi, puhnro. 050 3117 858, abc.kemijarvi@sok.fi

Posio

S-market Ahola, puhnro. 050 3116 966, s-market.ahola@sok.fi

Salla

S-market Erätuli, puhnro. 050 3116 989, s-market.eratuli@sok.fi

Savukoski

Sale Savukoski, puhnro. 050 3116 964, sale.savukoski@sok.fi

Taivalkoski

S-market Joki-Jussi, puhnro. 050 3116 975, s-market.joki-jussi@sok.fi

 

Tilauksen yhteydessä kerättyjä henkilötietoja käytetään kauppakassitilauksen toteuttamiseksi. Voit tutustua tarkemmin henkilötietojesi käsittelyyn : https://laari.sok.fi/documents/11256/0/Kok+kauppakassiasiakasrekisteri/7d4b76fd-b5f1-408a-8358-83be32060863

Ensimmäinen aukiolotunti riskiryhmille

Osuuskauppamme market-kaupoissa on otettu 18.3. käyttöön toimintamalli, jonka avulla voimme edesauttaa koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden turvallisempaa kaupassa käyntiä. Ruokakaupoissamme ensimmäinen aukiolotunti on pyhitetty kokonaan riskiryhmiin kuuluville. Ennen ovien aukaisemista kaupassa suoritetaan tehostettu siivous. Toivomme kaikilta vastuullista toimintaa asian suhteen.

 

Toimintamalli on käytössä toistaiseksi.

Alla muistutuksena markettiemme aukioloajat, joista tunti ensimmäinen riskiryhmille.

Aukioloajat:

Prisma Kuusamo, S-market Joki-Jussi, S-market Ahola, S-market Uitto, S-market Erätuli sekä Sale Ruka
Ma-La 8-21
Su 10-21
Sale Savukoski
Ma-Pe 9-20
La 9-18
Su 12-18
Sale Kuusamo
Ma-La 7-22
Su 10-22
Sale Käylä:
Ma-Pe 9-20
La 9-18
Su 12-16

 

Keruu- ja kotiinkuljetuspalvelu sekä noutopisteet

Kotiinkuljetus ja ostosten keruupalvelu on alkanut kaikissa market toimipaikossamme 30.3. Tilaukset toimitetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tilaukset tulee tehdä edellisenä päivänä halutusta toimituspäivästä ennen klo 16 omaan kauppaasi puhelimitse tai sähköpostitse. Keräilyjen hinta on 5€/kerta, ja toimitus 5€/kerta 10km säteellä market-toimipaikasta. Kotiinkuljetetut tilaukset hoituvat laskutuksella.

Kerätyt tilaukset voi noutaa marketeista, jolloin maksu onnistuu paikan päällä.

ABC:n ruokatilausten kotiinkuljetus

Kuusamon sekä Kemijärven ABC:lta voi tilata noutopöytälounaan, sekä muutkin ravintolan annokset kotiinkuljetuksella. Tilaukset tulee tilata ennen klo 10 soittamalla

Koillismaan Osuuskaupalle saatiin kevään korvalla uusia innokkaita marketpäälliköitä. Uusiksi päälliköiksi nimettiin Kemijärven S-market Uittoon Jani Rytilahti Kemijärveltä, Taivalkosken S-market Joki-Jussiin Laura Takkula Kuusamosta sekä Sale Kuusamoon Mariannika Heikkilä Sallasta.

Mariannika Heikkilä on 30-vuotias perheellinen sallalainen, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt hankkia paljon kokemusta marketkaupasta. Hän aloitti Sallan S-market Erätulessa jo vuonna 2011. Mariannikaa kannusti hakemaan Sale Kuusamoon market-päälliköksi halu kehittyä tehtävissään ja urallaan. Tätä edesauttaa hänen syksyllä 2019 aloittamansa 1,5-vuotinen S-päällikkövalmennus, mihin osallistuu päällikkövalmennettavia kuudestatoista eri alueosuuskaupasta. Mariannika odottaa Sale Kuusamossa alkavaa päällikköpestiä innolla. Hänen mukaansa on inspiroivaa aloittaa uudessa ympäristössä avoimin mielin ja ilman turhia ennakkokäsityksiä. Mariannikan kokemus monista kaupan tehtävistä, ja toisaalta hänen käymänsä koulutus tuovatkin hyvän yhdistelmän tulevaisuuden haasteisiin. Mariannika ja Salen henkilökunta toivottavat kaikki vanhat ja uudet asiakkaat tervetulleeksi nopeaan ja vaivattomaan Sale Kuusamoon. Kuvan esikatselu

Jani Rytilahti, 37 v Kemijärveltä Tohmon kylästä teki paluun kotikunnilleen ja aloitti S-market Uiton marketpäällikkönä helmikuun alusta. Kaupan alan omanaan jo parikymppisestä lähtien kokenut Jani vietti toistakymmentä vuotta pääkaupunkiseudulla ensin ABC-marketpäällikkönä ja sen jälkeen Lidl-myymäläpäällikkönä. Kemijärvelle takaisin hänet veti paitsi avautunut paikka marketpäällikkönä myös lumi ja moottorikelkkailu mitä Jani on harrastanut jo lapsesta lähtien. Kilpaakin kelkalla useamman vuoden ajanut Jani sanoi etelän lumettomien talvien kypsyttäneen lopulta päätöksen pohjoiseen paluusta ja nyt mahdollisuuden avautuessa päätös oli helppo tehdä. Uiton marketpäällikön tehtävältä hän odottaa paljon. Uudessa S-market Uitossa on hänen mukaansa todella hienot puitteet niin asiakkaille kuin työntekijöille ja hänen kunnianhimoisena tavoitteenaan onkin tehdä Uitosta kylän paras kauppa.Kuvan esikatselu

 

Laura Takkula, 34 v ja kolmen jääkiekkojunnun ”kiekkoäiti” aloitti ensimmäiset työtehtävänsä Koillismaan Osuuskaupalla 14 vuotiaana kesätyöläisenä silloisessa S-marketissa Kuusamossa. Vuodesta 2009 vuoteen 2018 hän toimi vastaanotto- ja myyntitehtävissä Original Sokos Hotel Kuusamossa. Tämän jälkeen Laura palasi taas marketpuolelle työskennellen mm. S-market Aholassa Posiolla. Laura käy Mariannikan tavoin S-päällikkövalmennusta ja kun S-market Joki-Jussissa avautui marketpäällikön paikka tarttui hän siihen heti. Laura kehuu Joki-Jussin hyvää ja osaavaa henkilökuntaa minkä varaan on hänen mukaansa helppo rakentaa. Alkukesästä alkaen S-market Joki-Jussi käy ensimmäisenä Koillismaan markettina läpi S-market konseptiuudistuksen minkä myötä koko myymälän ilme uudistuu. Laura kertoo uudistusta odotettavan Joki-Jussissa innolla. Lauran mukaan remontin ja osaavan henkilökunnan myötä Joki-Jussista saadaan näin viimeisteltyä Taivalkoskelle nykyaikainen ja toimiva S-market mikä palvelee asiakasomistajiensa tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuvan esikatselu