Aarioita valkokankaalta


22.4.2014

Oopperan tunnelmaan pääsee myös elokuvateatterissa. Musiikki tempaa mukaansa kuin oopperasaleissa ja väliajoillakin on ohjelmaa.

Porvoolainen Anneli Hovi on ollut innokas oopperaharrastaja jo vuosia. Savonlinnan oopperajuhlilta alkanut harrastus on vienyt naista myös ulkomaille. Turkissa ja Italiassa esityksistä sai nauttia ulkoilmateattereissa.

– Oopperassa parasta on pääosan esittäjien erilaiset tulkinnat tunnetuista sävellyksistä. Pidän kepeämmistä esityksistä kuten Taikahuilusta sekä Così fan tuttesta, Anneli Hovi kertoo.

Oopperaelämyksen voi kokea myös valkokankaan välityksellä. Anneli Hovi käy usein katsomassa esityksiä Finnkinon elokuvateattereissa, joissa näytetään New York Metropolitan Operan esityksiä joko suorana tai encorena.

– Elokuvateatterissa ooppera on ihan omanlaisensa kokemus, en ole lähtenyt sitä vertaamaan esimerkiksi Savonlinnan oopperajuhliin. Mutta tunnelmaan pääsee välittömästi, kun musiikki alkaa soida.

Anneli kehuu elokuvateattereiden äänentoistoa sekä esitysten ajankohtia. Elokuvateatteriin on lisäksi pienempi kynnys mennä ilman suurempaa pynttäytymistä.

– On myös hienoa, että esityksissä on runsaasti väliaikoja. Jotkut oopperat kestävät useita tunteja, joten on hyvä, että välillä pääsee halutessaan jaloittelemaan. Toisaalta väliajoilla näytetään usein pääosan esittäjien ja säveltäjien haastatteluja, jotka ovat varsin mielenkiintoisia.

Finnkinon oopperakaudella pääsee tänä keväänä katsomaan vielä Mozartin Così fan tuttea sekä Rossinin Tuhkimoa. S-ryhmän ja Finnkinon yhteistyön ansiosta asiakasomistajat pääsevät esityksiin edullisemmin.