Alepa-fillari on kaupunkilainen tapa liikkua


27.5.2016

Joko olet bongannut Helsingin katukuvasta keltaisen kaupunkipyörän? Moni on, sillä uusilla fillareilla ajettiin jo ensimmäisellä viikolla yli 15 000 matkaa! Kaupunkipyörät on tarkoitettu kaikille kantakaupungissa liikkuville, ja ne toimivat osana joukkoliikenteen matkaketjua.

Pyörien vuokra-aika on tarkoituksella lyhyt, jotta mahdollisimman moni pääsee pyörän selkään.

Kaupunkipyöristä vastaavat Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ja Helsingin seudun liikenne HSL. HOK-Elannon Alepa-ketju on kaupunkipyörien näkyvä pääyhteistyökumppani, ja pyörät ovatkin saaneet ylleen Alepan keltaisen värityksen sekä mainokset.

”Alepa on kaupunkilainen ruokakauppa ja fillarointi on kaupunkilainen tapa liikkua. Verkostomme on sen verran laaja, että voidaan sanoa lähimmän Alepan olevan aina fillarimatkan päässä”, kertoo Alepan aluejohtaja Merja Saari. ”Lisäksi haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan ja kantamaan vastuuta ympäristöstä.”

Tänä kesänä kaupungista löytyy 500 pyörää ja 50 kaupunkipyöräasemaa. Pyörät ovat Helsingin kantakaupungissa alueella, joka rajoittuu Ruoholahteen, Taka-Töölöön ja Sörnäisiin. Kesäksi 2017 pyörien määrä on tarkoitus kolminkertaistaa.

Näin käytät kaupunkipyörää

  1. Rekisteröidy ensin osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Saat pyöräilijätunnuksen ja PIN-koodin. Voit ostaa käyttöoikeutta päiväksi, viikoksi tai koko kaudeksi.
  2. Nappaa pyörä miltä tahansa kaupunkipyöräasemalta. Asemien sijainnin voit tarkistaa Reittioppaasta. Saat pyörän käyttööön pyöräilijätunnuksella ja PIN-koodilla tai näyttämällä HSL:n matkakorttia.
  3. Voit fillaroida yksittäisiä, enintään 30 minuutin mittaisia matkoja niin paljon kuin haluat. Lisämaksusta pyörää voi käyttää pidempään.
  4. Pyörän voi palauttaa mille tahansa kaupunkipyöräasemalle.

Lähde: HSL