Hotellioppaan vinkit: Lapsiperheen kesälomalempparit löytyvät Turusta


1.2.2017

Muumeja, henkiin heräävää historiaa ja koko perheen seikkailuja – sellainen on täydellinen koko perheen loma Turussa.

Lähestyvä kesä tuo mukanaan lapsiperheille tutun pulman: kuinka pitää perheen pienimmät viihdytettynä pitkän loman ajan? Turun Osuuskaupan majoitus- ja ravitsemistoimialan markkinointipäällikkö Mari Kajonterä jakaa parhaat vinkit Turun lukuisiin lapsiystävällisiin kohteisiin.

 

3 x aktiivikohde: muumeja, pelailua ja vaijereissa roikkumista

”Naantalissa sijaitseva Muumimaailma on Turun alueen tunnetuin lapsiperhekohde, joka sopii erityisesti alle kouluikäisille. Sokos Hotellin asiakas pääsee kesäiseen kohteeseen vaivatta: ranneke on helppo ostaa huonevarauksen yhteydessä ja hotellilta kulkee bussi paikan päälle.

 

Erilaiset aktiviteettipuistot tarjoavat tekemistä myös perheen isommille lapsille. Huonot säät eivät haittaa vierailua Superparkissa, jonka seikkailualueella voi kiipeillä korkeuksiin, hyppiä trampoliineilla tai rullailla polkuautoradalla ja Game Arenalla esimerkiksi kisailla sekä harjoitella lyöntejä ja heittoja. Flowpark-kiipeilypuistossa puolestaan testataan rohkeutta puunlatvojen korkeudessa turvavaijerin avulla temppuillen.”

 

3 x kaupungin oma erikoisuus: linna, museo ja kuhiseva kaupunkipuisto

”Yksi kaupungin upeimmista maamerkeistä on tietenkin Turun linna. Historiallinen ympäristö herää eloon erilaisten lapsille suunnattujen kierrosten ja näyttelyiden kautta.

Linnan puisto on täydellinen piknik-kohde, ja innokkaimmat voivat liittää mukaan myös vierailut jokirannassa kelluvissa Forum Marinumin museoaluksissa, kuten Suomen Joutsenella. Keskustassa sijaitseva Aboa Vetus -museo puolestaan tarjoaa kävijälle katsauksen vanhaan, maanalaiseen Turkuun.

 

Turussa sijaitsee myös Suomen laajin kaupunkipuisto, Kupittaanpuisto. Sen Seikkailupuisto suorastaan kuhisee kesäisin, niin monenlaista tekemistä on tarjolla lapsille: maauimala, rullaluistelua, askartelukerhoja, näytelmiä…

 

3 x vanhempien valinta: ravintolakierros, toritunnelmaa ja jokirannan helmet

”Perheen kanssa reissatessa mahdollisimman mutkaton ruokailu on erityisen tärkeää, ja siksi kaikkien Turun Sokos Hotellien ravintoloissa on otettu lapset hyvin huomioon. Joskus vanhemmat kuitenkin kaipaavat myös omia ruokahetkiä. Siihen sopii S-ryhmän ravintoloiden lisäksi myös Food Walk -kortin tarjonta. Kortti on eräänlainen maistelupassi, jonka avulla pääsee testaamaan useita paikallisia ravintoloita edullisesti. Ruokakulttuurista innostuneen kannattaa myös tehdä makumatka paikallisten herkkujen pariin Kauppatorille ja Kauppahalliin.

 

Turun kutsutaan pikku-Pariisiksi – ja jokirannassa viimeistään tajuaa, miksi. Päiväsaikaan ranta on omiaan koko perheen kävelyretkelle, joka täydentyy omatoimisella venereissulla tai risteilyllä Ruissaloon. Illalla ranta taas huokuu romantiikkaa – jos lapsille löytyy hetkeksi hoitaja, kannattaa ehdottomasti livahtaa lasilliselle jollekin ihanista terasseista. Paikalle voi saapua vaikka pyörillä – polkupyörän saa kätevästi vuokrattua esimerkiksi Original Sokos Hotel Seurahuoneelta!”

 

 

Hotellioppaan vinkit – Oli kyseessä Break, Original tai Solo, jokainen hotellimme on osa paikkakuntansa persoonallisuutta. Tällä palstalla hotellien konkarit jakavat ajan saatossa tutustumisen arvoisiksi todetut vinkkinsä ja paikkakuntansa parhaat erikoisuudet.