Kaikilla Sokos Hotelleilla on nyt Green Key -tunnus


25.6.2018

Pyörillä töihin ja potkulaudoilla puistoon – Green Key -tunnuksen kaikkiin hotelleihinsa saanut Sokos Hotels kannustaa ekologiseen liikkumiseen.

Sokos Hotels on saanut Green Key -ympäristösertifikaatin ketjun kaikkiin hotelleihin. Ekologiset kulkuvälineet ja aurinkokennot hotellin katolla ovat esimerkkejä monipuolisesta ympäristötyöstä.

”Sokos Hotelleissa ympäristötyötä on tehty pitkään, monipuolisesti ja systemaattisesti. Jokainen hotelli on löytänyt itselleen sopivan ja omaa sydäntään lähellä olevan kulman ympäristötyöhön”, sanoo Green Keyn ohjelmajohtaja Marketta Viljasaari. ”Ja ison hotelliketjun volyymillä pienistä arjen teoista kasvaa isoja ympäristötekoja”, Viljasaari iloitsee.

Potkulautoja ja lumikenkiä asiakkaiden käyttöön

Tärkeä osa Green Key -työskentelyä on asiakkaiden opastaminen ekologiseen matkailuun. ”Kannustamme asiakkaitamme esimerkiksi käyttämään ympäristöystävällisiä liikkumisvaihtoehtoja. Kaikissa hotelleissamme on lainattavissa ekologisia kulkuvälineitä polkupyöristä potkulautoihin ja lumikengistä suksiin. Lisäksi tarjoamme vieraiden käyttöön latu-, reitti- ja kaupunkikarttoja. Sähköautoilla hurauttelevat asiakkaat voivat ladata kulkuneuvonsa yhä useammin Sokos Hotellien latauspisteellä”, kertoo Sokos Hotellien konseptipäällikkö Janina Nurmela.

Myös henkilökuntaa kannustetaan liikkumiseen muun muassa porrashaastein ja inspiroimalla polkupyörien käyttöön työmatkoilla.

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen käyttövesi lämmitetään omilla aurinkokennoilla

Yksi ketjun ja koko suomalaisen hotellikentän edelläkävijöistä on Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone, jonka katolle asennettiin vuonna 2014 aurinkokennot. Aurinkoisena kesänä hotellin koko käyttöveden lämmitys tapahtuu aurinkokennojen tuottamalla energialla. Hotelli on edelleen laajimmin aurinkokennoilla lämpöä tuottava Green Key -hotelli.

Aurinkokennojen energia voidaan ohjata myös lattialämmitykseen tai lämpösäteilijöihin, millä varmistetaan, että kennojen tuottama energia ei mene hukkaan. Kehitystyö ympäristön eteen jatkuu. Vuodevaihteessa otettiin käyttöön viemäriveden lämmön talteenottojärjestelmä, jonka tuotto on kymmenkertainen auringon tuottoon verrattuna.

”Olemme todella ylpeitä siitä, että olemme saaneet kaikki hotellimme Green Key -ympäristöohjelman piiriin neljässä vuodessa. Eikä työ lopu tähän. Seuraava konkreettinen tavoitteemme on ruokahävikin vähentäminen 15 prosentilla vuoden 2020 loppuun mennessä”, Nurmela lupaa.


Lisätietoja:

Konseptipäällikkö Janina Nurmela, Sokos Hotels, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 010 76 82878, janina.nurmela@sok.fi

Ohjelmajohtaja Marketta Viljasaari, Green Key Finland, puh. 045 600 9250, marketta.viljasaari@feesuomi.fi

 

Green Key

Green Key -merkin saanut majoituskohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen sekä majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Green Key -sertifioidut yritykset saavat käyttöönsä  kansainvälisesti tunnetun Green Key -merkin sekä ohjelman tuen ympäristötyölleen ja siitä viestimiselle.

Green Key -sertifioitujen majoituskohteiden päivittäiseen ympäristötyöhön kuuluvat mm. säästeliäs energian ja veden kulutus, jätteiden vähentäminen ja kierrätys, lähi-, kasvis- ja luomutuotteiden tarjoaminen sekä asiakkaiden ekologisen liikkumisen ja luontomatkailun mahdollistaminen. Green Key -sertifioinnin on saanut jo 2 900 majoituskohdetta 57 eri maassa.

www.greenkey.fi