Koillismaa investoi asiakaskokemukseen ja energiatehokkuuteen


11.1.2021

Koillismaan Osuuskauppa investoi vuoden 2021 aikana toimipaikkojensa asiakaskokemuksen parantamiseen yli 3,5 miljoonaa euroa. Kyse on muutaman vuoden mittaisen investointiohjelman ensimmäisestä osasta, jonka aikana uudistetaan Koillismaan Osuuskaupan toimipaikat sekä asiakaskokemuksen että kylmälaitteiden osalta.

”Meillä on hyvässä kunnossa oleva, uusi ja toimiva toimipaikkaverkosto. Nyt teemme kaupoistamme entistä tyylikkäämpiä ja mukavampia paikkoja asioida. Tämän lisäksi uudistamme loputkin toimipaikkojemme kylmälaitteet siten, että ne ovat energiatehokkaita ja helppoja käyttää.”, kertoo Koillismaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen.

Ensimmäisenä muutoksen kokevat Prisma Kuusamo, S-market Joki-Jussi ja ABC Kemijärvi. Prisman uudistaminen alkaa viikolla 3 ja kestää noin 10 viikkoa. S-market Joki-Jussi ja ABC Kemijärvi puolestaan remontoidaan touko-kesäkuussa. Toiminta jatkuu remonteista huolimatta normaalisti.

”Kuusamon Prismaan tehtävä muutos sisältää sekä käyttötavara- että päivittäistavarakaupan uudistamisen. Pelkkä puitteiden parantaminen ei meille riitä, vaan kehitämme myös valikoimaa ja painopistealueita voimakkaasti. Odotamme innolla aivan uudenlaisen kaupan esittelemistä.” kuvailee uudistamista Prismajohtaja Mari Vartiainen.

Taivalkoskella S-market Joki-Jussin uudistamista on odotettu jo muutaman vuoden ajan. Varatoimitusjohtaja Esa Niinisalon mukaan ”Nyt se on aika tehdä ja kun alamme tekemään, teemme sen sitten kunnolla. Kaupasta tulee todella toimiva ja tyylikäs. Lisäksi olemme iloisia siitä, että energiatehokkuus saadaan valaistus-, lämmöntalteenotto- ja kylmälaiteuudistusten kautta yhtä hyväksi kuin muissakin marketeissamme.”

Korona-aika on vaikuttanut dramaattisesti ABC liikennemyymälöiden ravintolakauppaan. Liiketoimintajohtaja Tuija Heikkisen mukaan ”Nyt on kuitenkin hetki, jolloin pitää jo panostaa Koronan jälkeiseen aikaan. Otamme Kemijärvellä käyttöömme lisää tilaa ABC:n ravintolalle ja samalla uudistamme yli kymmenen vuotta vanhan sisustuksen ja tarjonnan 2020-luvulle. Kuusamossa tehtiin vastaavan tyyppinen uudistus pari vuotta sitten. Se on otettu huikealla ylpeydellä vastaan sekä asiakkaidemme että henkilökuntamme taholta. Tämän ilon ovat myös kemijärveläiset ansainneet.”