Koillismaan kesäkasvot 2020


2.7.2020

Koillismaan Osuuskauppa on alueellisesti  merkittävä nuoria työllistävä taho, ja tarjoamme vuosittain suurelle joukolle nuoria sen ihan ensimmäisen kokemuksen työelämästä esimerkiksi kesätyön tai harjoittelun muodossa. S-ryhmä on eniten nuoria työllistävä yritysryhmä Suomessa.

COVID-19 -koronaviruspandemiasta johtuva ravintoloidenn ja hotellien sulkeminen sekä markettien työskentelyolosuhteiden poikkeuksellisuus vaikuttivat mahdollisuuksiin työllistää nuoria kuluneena kesänä koko S-ryhmän piirissä ja näin myös meilläkin. Erityisesti nuorempien koululaisten osuus kesätyöläisistä laski, koska halusimme toimia koronaviruskriisissä vastuullisesti ja palkkasimme kaikkein nuorimpia koululaisia vain hyvin harkiten. Myymälöidemme arki oli tehostetun hygien ja erikoistoimien vuoksi poikkeuksellista, emmekä välttämättä voineet taata sellaista tukea nuorimmille työntekijöille, joka olisi poikkeusaikana tarpeen.

Kesätyöntekijöiden tarvetta vähensi jonkin verran myös se, että siirsimme väliaikaisesti työntekijöitämme marketkaupan  palvelukseen esimerkiksi ABC-ravintoloiden sulkeuduttua osittain tai töiden vähetessä käyttötavarakaupan palveluksessa. Marketeistamme pystyttiin myös siirtämään henkilökuntaa avuksi toisiin toimipaikkoihimme tarvittaessa. Näillä toimilla poikkeusaikanakin saimme pidettyä koko henkilökuntamme työllistettynä.

Iloisia nuoria kesäkasvoja olemme kuitenkin saaneet katsella toimipaikoissamme tänäkin kesänä.

Koillismaan kesäkasvoina 2020 esittelemme kolme iloista ja reipasta taivalkoskelaista nuorta. Heidän  kesätyöpaikkanaan oli S-market Joki-Jussi Taivalkoskella.

Ella Vasalampi (17v.) opiskelee Oulussa merkonomiksi ja on jo kolmatta kesää Joki-Jussissa. Ellan jatkosuunnitelmissa on tradenomiksi kouluttautuminen merkonomitutkinnon jälkeen.

Rovaniemellä metsätalousinsinööriksi opiskeleva Johannes Manninen  (24v.) on  myös jo kolmatta kesää Joki-Jussissa. Hän on tehnyt lisäksi lomituksia Joki-Jussissa opiskelujensa ohessa.

Joni Jylkäs (22v.) on ensimmäistä kesää Joki-Jussissa, mutta hänellä on aikaisempaa kokemusta kaupan töistä. Jonin suunnitelmissa ovat lääketieteen opiskelut.

Haastateltaesesa nuoret kesäkasvomme kertovat pitäneensä market-työstään tuttujen ihmisten parissa. He ovat päässeet tekemään kaikenlaisia töitä hyllytyksestä kassatyöhön ja tutustumaan samalla kaupan alaan. Ymmärrettävästi lisäansiotkaan eivät opiskelijoille ole pahasta.

Kiitoksia Ellalle, Johannekselle ja Jonille sekä kaikille muillekin nuorille kesäkasvoillemme, jotka piristivät ja avustivat meitä tänä kesänä.