Koillismaan Osuuskaupan ensimmäinen ABC-latausasema on avattu Prisma Kuusamossa


11.11.2021

Valtakunnallinen ABC-lataus siirtyy mobiiliaikaan – Koillismaan Osuuskaupan ensimmäinen latausasema on avattu Prisma Kuusamossa

S-ryhmän osuuskauppojen valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen alkoi keväällä 2021, ja vuoden loppuun mennessä se on jo noin 50 latausaseman laajuinen. Koillismaan Osuuskaupan ensimmäinen ABC-latausasema avattiin viime viikolla Prisma Kuusamossa. Jatkossa ABC-latauksen koko asiointi hoituu ABC-mobiililla.

ABC-mobiili on myös sähköauton latauksessa totutun helppokäyttöinen. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita, liiketoimintajohtaja Tuija Heikkinen kertoo.

Maksu vain ladatusta energiasta

Hinnoittelu tapahtuu ladattujen kilowattituntien perusteella, joten esimerkiksi autokohtaisilla eroilla sähkön vastaanottokapasiteetissa ei ole vaikutusta latauksen hintaan. Hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

Verkostoa laajennetaan

Prisma Kuusamon sähköautojen latausasemalla on 200 kw:n suurteholatauspiste, jossa on latauspaikat neljälle autolle. Sen lisäksi on vielä peruslatauspisteet neljälle autolle, esim. hybrideille. Asema sijaitsee rauhallisella paikalla, Prisman kesäpihan läheisyydessä ja sitä on helppo laajentaa tarpeen mukaan. Asemalle on myös mitoitettu normaalia leveämmät parkkiruudut. Ensi vuonna latausasemaverokostoa on tarkoitus laajentaa muidenkin Osuuskaupan market -toimipaikkojen yhteyteen, varatoimitusjohtaja Esa Niinisalo toteaa.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän ja Koillismaan Osuuskaupan tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin aurinko-, tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
Esa Niinisalo, p. 040 593 0873

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa  ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).