Koillismaan Osuuskaupan vuosi 2023 – liikevaihto, asiakashyöty, tulos sekä työtyytyväisyys kasvoivat


14.3.2024

Voimakas inflaatiokehitys haastoi kuluttajien ostovoimaa vuonna 2023. Koillismaan Osuuskauppa keskittyi haastavassa toimintaympäristössä varmistamaan tärkeimmän tehtävänsä eli asiakasomistajille tuotettavan asiakashyödyn määrän. Asiakashyöty tarkoittaa ennen kaikkea pysyvästi edullista hintatasoa sekä muuta asiakasomistajien palkitsemista.

-Maksoimme vuonna 2023 Bonusta ja maksutapaetua asiakasomistajillemme yhteensä yli 3,3 miljoonaa euroa. Määrä kasvoi edellisvuodesta lähes kymmenellä prosentilla ja oli osuuskauppamme historian suurin. Asiakasomistajiemme saaman asiakashyödyn määrässä onnistuttiin muutoinkin, koska olemme pystyneet pitämään kiinni pysyvästi edullisen hintatason lupauksestamme myös näinä haastavina aikoina. Perustehtävämme äärellä pysyminen toi meille merkittävän määrän uusia asiakasomistajia ja asiakkaita vuonna 2023, toteaa Koillismaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Lämsä.

Koillismaan Osuuskaupan kokonaismyynti kasvoi vuonna 2023. Ruokakaupan kasvu oli markkinaa voimakkaampaa ja marketkaupan tulos parani edellisvuodesta. Myös liikennekaupan tulos parani edellisvuodesta. Ostovoiman haasteet näkyivät sen sijaan rautakaupan, autokaupan ja erikoisliikkeiden tuloksissa, jotka heikkenivät edellisvuodesta.

Vuosi 2023 oli Koillismaan Osuuskaupan uuden strategiakauden ensimmäinen. Strategiakauden tärkein muutosohjelma on työntekijäkokemuksen parantaminen. Päämääränä on olla toimialueensa halutuin työnantaja. Työntekijäkokemuksen parantamisessa onnistuttiin vuoden aikana. Työtyytyväisyysindeksi nousi ja Koillismaan Osuuskauppa sai erinomaisen tuloksen työntekijöiden suosittelukyselyssä (eNPS). Koillismaan Osuuskauppa palkittiin Suomen innostavimmat työpaikat – tunnustuksella hyvästä tuloksesta vuoden 2023 henkilöstötutkimuksessa.

Tilikauden 2023 lukuja                                                                      

  • Veroton myynti 115,2 miljoonaa euroa (+3,0 %)
  • Liikevaihto 113,3 miljoonaa euroa (+2,9 %)
  • Operatiivinen tulos 549.000 euroa (+18.000 euroa)
  • Asiakasomistajien määrä 14.483 (+1,0 %)
  • Talouspeitto 81,9 % (+1,2 %)
  • Henkilökunnan määrä keskimäärin 297 (-12)

 

Lisätietoja:

Koillismaan Osuuskauppa, toimitusjohtaja Harri Lämsä, harri.lamsa@sok.fi, p. 040 7379546