Koillismaan Osuuskauppa myy Ravintola Rukan Kuksan ja Ruka Ski Chaletsin liiketoiminnan


30.6.2015

Koillismaan Osuuskauppa myy Ravintola Rukan Kuksan ravintolatoiminnan ja Ruka Ski Chaletsin majoitusliiketoiminnan.

Koillismaan Osuuskauppa myy Ravintola Rukan Kuksan ravintolatoiminnan ja Ruka Ski Chaletsin majoitusliiketoiminnan. Ravintolan ostajana on Rukan Salonki/Koneyhtymä Vesa ja Jouni Määttä Ay. Ruka 911 Oy ostaa majoitusliiketoiminnan. Liiketoiminta siirtyy uusille omistajille 1.9.2015 alkaen. Kokoustilat pysyvät Koillismaan Osuuskaupan ja Koillismaan Auton käytössä.

Ruka Ski Chaletsin tulos on ollut Koillismaan Osuuskaupalle tappiollinen. Tämä on johtunut majoitus- ja ravintolatoimintaan kohdistuneesta kulurakenteesta. Erinomaisen ravintola- ja majoitustuotteen kehitys jatkuu ja samalla sen tuloksentekoedellytykset paranevat merkittävästi tehdyn kaupan johdosta.

Ruka Ski Chaletsin majoitustoiminta ja Rukan Kuksan ravintolatoiminta täydentävät ostajien matkailuliiketoimintaa. Kokonaisvaltainen palvelukonsepti laajenee nyt myös Rukan ydinalueelle, joka on erityisen tärkeää yrityksen hyvin kehittyneelle kaupankäynnille.

”Koillismaan Osuuskaupalle on tärkeää, että ostajana on luotettava paikallinen yritys. Tämä mahdollistaa henkilökunnan työsuhteiden jatkumisen ja hyvän tuotteen kehittämisen myös tulevaisuudessa”, toteaa Koillismaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen. Asiakasomistajat saavat myös jatkossa ravintola- ja majoituspalveluista S-Bonusta, Karvonen lisää.

”On hieno asia, että Koillismaan Osuuskauppa mahdollistaa ravintola- ja majoitustoimintamme kehittämisen tällä tavoin. Myös tulevaisuudessa yritystemme välinen yhteistyö luo merkittäviä hyötyjä kaikille osapuolille”, toteavat Rukan Salongin yrittäjät; Marjo ja Vesä Määttä sekä Kirsi ja Jouni Määttä.

”Tämä liiketoimintakauppa tiivistää entisestään Ruka911:n yhteistyötä alueen muiden yritysten kanssa”, iloitsee Risto Kyhälä, Ruka911:n pääomistaja.

Ravintola Rukan Kuksan henkilökunta siirtyy Rukan Salongille vanhoina työntekijöinä.


Lisätietoja:
Koillismaan Osuuskauppa; Henrik Karvonen p. 0400-572172, henrik.karvonen@sok.fi
Rukan Salonki; Marjo Määttä p. 040-5640937, marjo.maatta@rukansalonki.fi
Ruka911 Oy; Marjo Määttä p. 040-5640937, marjo.maatta@ruka911.fi


FAKTA:
Ruka Ski Chalets on vuonna 2011 valmistunut huoneistokokonaisuus, joka on osa YIT:n loma-asuntoverkostoa. Koillismaan Osuuskauppa on toiminut yhteistyökumppanina majoitusliiketoiminnassa. Ruka Ski Chaletsissa on 53 huoneistoa.

Wild Food Ravintola Rukan Kuksa sijaitsee Ruka Ski Chaletsin alakerrassa. Ravintolassa on n. 150 asiakaspaikkaa.

Ruka911 kuusamolainen yritys jonka päätoimiala on kokonaisvaltainen kiinteistöhuolto ja online-majoitusvälitystoiminta Rukan alueella.

Rukan Salonki on kuusamolainen perheyritys joka on valittu vuonna 2013 ja 2014 Suomen parhaaksi ski chaletiksi. Yritys tarjoaa täyden palvelun lomia korkeatasoisissa kelomökeissä. Palvelukokonaisuuteen kuuluu myös Wild Food Ravintola Kultala sekä saunaelämykset ja saunaterapiahoidot.