Koko kesä korkeuksissa


22.4.2014

Linnanmäen huvipuisto avaa jälleen porttinsa 26.4. Tämän kauden tavoitteena on kerätä ennätyksellinen summa lastensuojelutyölle, 3,9 miljoonaa euroa.

Linnanmäen uusi laite, Kingi, nostaa huvipuistokokemuksen uusiin korkeuksiin. 75 metrinen laite nousee hitaasti pyörien ylös ja putoaa sitten alas saavuttaen jopa 23 metriä sekunnissa vauhdin. Laitteen kiihtyvyys on pudotuksessa maan vetovoiman mukaisesti 1G.

Kingiin mahtuu kerrallaan 24 matkustajaa ja sen turvarajana on 130cm. Laitteen linnaa muistuttavan visuaalisen teeman on toteuttanut Linnanmäen ylipuutarhuri Petri Pulli.

– Kingi on vastaus asiakkaidemme toiveisiin. Vapaapudotustorni puuttui Linnanmäen laitevalikoimasta, joten halusimme korjata tämän pienen kauheusvirheen, kertoo Lasten Päivän säätiön toimitusjohtaja Risto Räikkönen.

Ruokakulttuuria, räppiä ja runoja

Linnanmäen huvipuiston suosittu ravintolamaailma Kattila saa uutta väriä Ahvenanmaalta, kun Strömsöstä tuttu kokki Michael Björklund ja liikekumppaninsa Thomas Strandvik tuovat uuden ravintolakonseptin Helsinkiin. Ravintola Nordmex tarjoaa pohjoismaista tex-mex -ruokaa. Lisäksi Kattilaan aukeaa kahvila-konditoria Baguette.

Kulttuurinnälkäisille on tarjolla yli 20 kulttuuritapahtumaa, kuten runonlausuntaa sekä animaatioita. Linnanmäen Estradilla on kesän aikana lukuisia konsertteja, avajaispäivänä 26.4 lavan valtaa räpduo JVG. Peacockissa nähdään Risto Räppääjä -musikaali Elvin paluu. Katso huvipuiston koko ohjelma täältä.

Kaikki lasten tähden

Linnanmäki on Lasten Päivän Säätiön ylläpitämä. Toiminnan tarkoituksena on kerätä varoja suomalaiselle lastensuojelutyölle. Tämän vuoden tavoitteena on saada kokoon 3,9 miljoonaa euroa lastensuojeluun.

S-ryhmä on ollut yksi Linnanmäen pääyhteistyökumppaneista kaudesta 2007 lähtien. Yhteistyön ansiosta asiakasomistajat saavat rannekkeensa edullisimmin, kun ne ostetaan ennakkoon Prismojen tai Sokosten asiakaspalvelupisteistä.