Marks & Spencer -lippulaivamyymälä avataan Helsinkiin 9.10.


8.10.2014

Suomen johtava jälleenmyyntiketju S-ryhmä avaa Suomen ensimmäisen Marks & Spencer -myymälän Helsingin Sokos-tavaratalon yhteyteen 9. lokakuuta klo 12.

Virallisia avajaisia kunnioittavat läsnäolollaan Britannian Suomen suurlähettilään sijainen Liz Boyles, SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine, Marks & Spencer -ketjujohtaja Laura Ruuskanen, Helsingin Marks & Spencerin myymäläpäällikkö Marja-Liisa Neuvonen, Marks & Spencerin kansainvälisestä toiminnasta vastaava johtaja Costas Antimissaris sekä Marks & Spencerin Euroopan aluejohtaja Francois Smeyers.

– Käyttötavarakaupan siirtyminen verkkoon merkitsee sitä, että liikepaikan merkitys korostuu yhä enemmän. Hyvät sijainnit pitävät asemansa, mutta heikot sijainnit tulevat olemaan entistä kriittisempiä kannattavuuden kannalta. Nyt avattava Marks & Spencer -ketjun lippulaivamyymälä on yhdellä Suomen parhaista liikepaikoista muotikaupalle. Myymälä vahvistaa tämän keskeisen liikepaikan asemaa ja luo synergiaa Sokokselle ja muille lähialueen yrityksille ja yrittäjille, SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine kertoo.

– On hienoa olla uuden lippulaivamyymälämme avajaisissa täällä Suomessa, aivan Helsingin kaupallisen keskustan ytimessä. Marks & Spencer tunnetaan laadukkaista vaatteistaan ja elintarvikkeistaan, ja olemme iloisia voidessamme esitellä esimerkiksi ylellisiä kashmirneuleitamme ja kuuluisia pikkuleipiämme myös suomalaisille tässä upeassa Helsingin-myymälässä, Marks & Spencerin kansainvälisistä asioista vastaava johtaja Costas Antimissaris kertoo.

– Kansainvälinen laajentumisstrategiamme painottaa yhteistyötä johtavien paikallisten kumppanien, kuten S-ryhmän, kanssa. Suomi on meille kiinnostava markkina-alue, ja avaammekin uusia liikkeitä myös muualle maahan jo tässä kuussa sekä vuoden 2015 aikana, Antimissaris jatkaa.

Yhteensä Suomeen avataan vuoden kuluessa seitsemän Marks & Spencer -myymälää. Helsingin lippulaivamyymälä levittäytyy neljään kerrokseen yhteensä 3 000 neliömetrin alalle, ja lokakuussa avataan vielä kaksi 1 600 neliömetrin myymälää: Jyväskylän myymälän avajaisia vietetään 22.10. ja Hämeenlinnan Goodman-ostoskeskuksen myymälä avautuu 30.10                 

Helsingin Marks & Spencer sijaitsee Sokos-tavaratalon yhteydessä store in store -konseptin mukaisesti. Myymälällä on oma sisäänkäynti ja omat näyteikkunat, somisteet, sovitustilat sekä kassat. Myymälässä on tarjolla laaja valikoima Marks & Spencerin laadukkaita tuotteita, kuten aina yhtä tyylikkäitä naisten ja miesten vaatteita, alusvaatteita ja kauneudenhoitotuotteita. Kaiken kaikkiaan valikoimaan kuuluu yli 2 000 tämän syksyn muotiasustetta ja yli 200 huippulaadukasta elintarviketuotetta.

Huippulaatua ja varmaa tyyliä vaatemallistoissa

M&S:n vaatemallistojen keskeisiä piirteitä ovat erittäin hyvä laatu ja tyylikkyys. Uudessa myymälässä on tarjolla laadukkaita, ajattomia vaatekaapin kulmakiviä kuten trenssitakkeja, ylellisiä neuletakkeja ja moitteettomasti istuvia pukuja, ja toisaalta myös trendikästä käyttömuotia, jota edustavat esimerkiksi M&S Collectionin A-linjainen ponte-neulosmekko, Autograph-ratsastussaappaat joustovetoketjulla ja Insolia Flex®-pohjalla sekä Indigo-malliston puuvillainen, tekoturkissomisteinen parkatakki.

Myymälän valikoimissa on myös erilaisia älykkäitä innovaatioita hyödyntäviä tuotteita, kuten mullistavalla, vettä hylkivällä Stormwear™-käsittelyllä viimeisteltyjä farkkuja ja takkeja, vartaloa muotoilevia Waist Sculpt™ -alusvaatteita sekä käyttömukavuutta ja vakautta lisäävällä Insolia™-teknologialla valmistettuja korko- ja tasapohjakenkiä.

Marks & Spencerillä on joukko omia vaatemerkkejä, joista kukin edustaa tiettyä henkeä ja tyyliä, joten asiakkaiden on helppo löytää omaan makuunsa sopivin vaihtoehto.  Esimerkiksi naisten Autograph-mallisto tarjoaa edulliseen hintaan designer-laatua, hillittyä eleganssia ja ylellisiä materiaaleja, Indigo on muodikas farkkujen ja muiden rentojen vaatteiden mallisto ja Limited Edition -tuotesarja puolestaan heijastaa tuoreimpia trendejä ja täydentyy uusilla tuotteilla aina kuuden viikon välein. Miesten brändeistä M&S Collection -mallisto sisältää tyylikkäitä, laadukkaita perusvaatteita ja Blue Harbour tuo tuulahduksen klassista brittiläistä tyyliä pikeepaitoineen ja värillisine kangashousuineen.

Kaikki talon brändit tuodaan näkyvästi ja selkeästi esiin mallinukein ja somistein, ja asiakkaiden iloksi ja inspiraation lähteeksi asukokonaisuuksia on esillä eri puolilla myymälää.

Erittäin tasokkaita elintarvikkeita

Myymälän yhteyteen avattava herkkutori tuo korostetusti esiin M&S:n elintarvikkeiden erinomaisen laadun ja tuoreuden. Tarjolla on yli 200 elintarviketuotetta. Esimerkkejä elintarvikevalikoimasta:

• Best of British – perinteisiä brittiläisiä teehetken herkkuja, kuten pikkuleipiä, hilloa, marmeladia ja English Breakfast -teetä. 

• Makeiset ja herkkulahjat – makeisvalikoimasta löytyy vastaus arjen herkkuhetkiin, erikoistilaisuuksiin ja lahjatarpeisiinkin: esimerkiksi Percy pig -makeisia, pehmeää toffeeta, sveitsiläistä suklaata, belgialaista suklaatryffeliä ja hedelmäkarkkeja.

• Luksus- ja peruskeksit – laaja valikoima pikkuleipiä, kuten Viennese-keksejä ja erityisen suklaisia keksejä, inkivääri- ja mustikkakeksejä, jotka sopivat niin arjen kahvihetkiin kuin juhlapöytäänkin.

• Suolaiset välipalat – herkullisia välipaloja vaikka muidenkin kanssa jaettavaksi: esimerkiksi pähkinöitä, suolakeksejä, juustokierteitä, rinkeleitä ja perunalastuja.

• Peruselintarvikkeet – kekseliäitä ruokatuotteita, joiden avulla on entistä helpompi tehdä vaikutus ruokavieraisiin: esimerkiksi salaatin lisukkeita, pastoja, kastikkeita ja marinadeja.