Nostaako verkko-ostaminen yhä pulssiasi? Toimi näin!


29.4.2013

Verkosta ostaminen oli ennen jännää. Mutta väärällä tavalla. Mietit mitä sieltä tulee, jos tulee? Voiko ostoksen palauttaa? Uskaltaako antaa luottokorttitietoja? Miten saan Bonusta?

Verkosta ostaminen on turvallista… Näin valistaa Viestintävirasto opastaessaan turvalliseen verkko-ostamiseen. Hyvä on muistaa, että lause jatkuu näin: … kun tietää mitä tekee!

Vaikka nettikauppa on jokapäiväistynyt, tietyt totuudet kannattaa pitää mielessä. Näin jännityssyke jää vähemmälle.

Muista tarkistaa verkkokaupan yhteystiedot

Luotettavassa verkkokaupassa yritystiedot ovat hyvin esillä, tilaus-, toimitus- ja palautusehdot ovat selkeät, maksutapoja useita ja asiakaspalvelukin löytyy.

Jos et tunne kauppakumppania entuudestaan, kannattaa verkkokaupan nimi syöttää verkon hakukoneeseen. Näin saat ehkä selville, jos jollakin on ollut ongelmia ko. toimijan kanssa.

Ulkomaisessa verkkokaupassa asioidessa ei haittaa, jos ymmärtää jotain tullimaksuista.

Uskaltaako netissä maksaa kortilla?

Turvallisimpia maksutapoja ovat verkkopankki ja luottokortti. Kun ostokset ovat kassalla ja alat naputtaa korttitietoja, katso nettikaupan osoitekenttää.

Kirjaimet https kertovat, että ”yhteys on varmemmin uteliaiden silmien ulottumattomissa”, kuten Viestintäviraston opasvideo asian sanottaa.

Sääntö on sekin, että mikään rehellinen verkkokauppa ei kysele luottokorttisi numeroa sähköpostitse.

Miten saat verkkokaupasta Bonusta ja maksutapaedun?

S-ryhmän verkkokaupoista saat Bonusta ja monen kumppanin verkkokaupasta asiakasomistajaetuja, kun rekisteröidyt verkkokaupan asiakkaaksi. Liitä samalla asiakastietoihisi tieto asiakasomistajuudestasi.

Maksa S-Etukortilla, saat maksutapaedun

Maksutapaetua saat (0,5 %) kun maksat verkkokauppaostoksesi S-ryhmän verkkokaupoissa joko S-Etukortti Visalla tai S-Pankin verkkopankkimaksulla.

Lähteenä käytetty Viestintäviraston opasta turvalliseen verkko-ostamiseen.