Piha syyskuntoon Kodin Terran ohjeilla


28.9.2015

Laita piha ja terassi kuntoon talven tuloa varten vinkeillämme.

Syksyllä tehdyt pohjatyöt saavat keväällä puutarhan kukoistamaan. Maaperä on otollisempi istuttamiselle ja etenkin isot havut, puut ja tuijat juurtuvat paremmin. Syyslannoitus auttaa juuristoa selviämään talvesta. Myös ulkoterassin kunnosta ja pihavalaistuksesta kannattaa huolehtia syysaikaan. Tutustu Kodin Terra Tuusulan sisustamisen ja puutarhan myyntipäällikkö Jussi Petäjän ajankohtaisiin vinkkeihin.

Jussin syysvinkit

  1. Puut ja pensaat on hyvä leikata, jos niiden kunto tai pihan ilme sitä vaatii. Täysikasvuisia pihapuita ei tarvitse leikata lukuun ottamatta rikkoutuneita, sairaita ja toisiaan hankaavia oksia.
  1. Värikäs kuorikate estää siemenrikkakasvien kasvua, auttaa ylläpitämään maan kosteutta ja suojaa rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä, mikä parantaa kasvien elinolosuhteita.
  1. Syyslannoitus lisää perennojen, kukka- ja marjapensaiden, hedelmäpuiden, nurmikon ja havukasvien talvenkestävyyttä ja parantaa seuraavan kasvukauden kukintaa ja satoa.
  1. Pesu ja öljyäminen lisäävät terassin käyttöikää. Puun elämisen estämiseksi terassi on hyvä pestä siitepölystä ja muusta liasta syksyisin sekä käsitellä esim. puuöljyllä tai vastaavalla kyllästeellä.
  1. Kompostiheräte sisältää kompostille tärkeitä ravinneaineita. Kompostiherätteen säännöllinen käyttö syksyllä ja talven aikana vauhdittaa kompostoitumista.
  1. LED-lamppu ulkovalaisimessa vähentää sähkönkulutusta noin 3-6 kertaa pienemmäksi hehku- tai halogeenilamppuun verrattuna ja saavuttaa 100 % valotehon heti käynnistyttyään. 

Kodin Terrasta saat kaikki tarvitsemasi tarvikkeet, neuvot ja hoito-ohjeet. Tutustu valikoimaan.