Suomen vastuullisin hotelliketju


16.3.2017

Sokos Hotels -ketju valittiin Suomen vastuullisimmaksi hotellitoimijaksi jo kolmatta vuotta peräkkäin (Sustainable Brand Index -tutkimus 2017). Tutkimuksessa lähes 30 000 pohjoismaista kuluttajaa arvioi yli 750 brändiä sen mukaan, kuinka vastuullisina he niitä pitävät.

 

Toiminnan ympäristöystävällisyys on niin Sokos Hotelleissa kuin Radisson Blu Hotelleissa tärkeä vastuullisuuden mittari. Ympäristövaikutukset otetaan huomioon myös hotellien ja ravintoloiden uudistustöiden yhteydessä.

 

Helsinkiläisen Original Sokos Hotel Presidentin suuri koko on tuonut kierrättämiseen uuden mittakaavan. Pelkästään vuoteita poistui käytöstä lähes tuhat. Tarpeettomiksi käyneet vuoteet kuten myös verhot, valaisimet ja yöpöydät siirtyivät porilaiselle Festrent-yritykselle uudelleen hyödynnettäviksi. Porissa poistetut tuotteet puhdistetaan, kunnostetaan ja kierrätetään esimerkiksi rakennustyömaiden konttiasuntoihin, mökkikyliin ja vastaanottokeskuksiin.

 

Jyväskylän Original Sokos Hotel Alexandrassa käytöstä poistuvat vuodevaatteet luovutetaan pieneläinklinikka Evidensian toimipisteisiin, Laukaan hevosklinikalle sekä Jyväskylän Agility Team ry:lle.

 

Uusiokäyttö ja kierrättäminen ovat osa Green Key -työskentelyä. Sokos Hotels -ketjussa on jo yli 30 Green Key -sertifioitua hotellia ja tavoitteena on saada  kaikki ketjun hotellit mukaan Green Key -ohjelmaan vuoden 2017 loppuun mennessä. Kaikilla Radisson Blu Hotelleilla on jo Green Key -tunnus.

 

Lue lisää tutkimuksesta »