Takaisinveto: Rainbow Mansikat


23.8.2013

SOK/Inex Partners Oy vetää takaisin markkinoilta Rainbow Mansikat -pakastetuotteen varotoimenpiteenä. Pohjoismaiset elintarvikeviranomaiset pitävät todennäköisenä, että suomalaisten hepatiitti A-infektiotartuntojen lähde on kuumentamattomina nautitut Marokosta tai Egyptistä peräisin olevat pakastemansikat.

Rainbow Mansikat -tuotteen EAN-koodi on 6414893104792, pakkauskoko on 500 grammaa. Tuotteen alkuperämaa on Marokko. Takaisinveto koskee kaikkia tuote-eriä. Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisen tuotteen käyttö ja hävittämään tuote.

Tuotteita on myyty S-ryhmän Prismoissa, S-marketeissa, Saleissa, Alepoissa ja ABC-marketeissa. Tuotteet on jo vedetty pois myymälöistä.

Virheellisen tuotteen tyhjä pakkaus pyydetään palauttamaan ensisijaisesti ostopaikkaan tai omien postiosoitetietojen kanssa postimaksutta osoitteeseen Inex Partners Oy, Asiakaspalautus 601939, PL 35, 00088 S-RYHMÄ. Ostos hyvitetään pakkausta vastaan. Pahoittelemme tapahtunutta.

Selvitystyö jatkuu

Pohjoismaiden elintarvikeviranomaiset ovat yhteistyössä selvittäneet A-hepatiittitartuntojen taustoja Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa vuoden alusta asti. Viranomaiset ovat ottaneet valmistajilta ja vähittäismyynnistä pakastemarjanäytteitä analyyseja varten. Yhtään A-hepatiittipositiivista tuotetta ei ole löytynyt. Epäilyt perustuvat tartunnan saaneiden haastatteluihin ja epidemiaselvitykseen.

Epäilyt ovat johtaneet takaisinvetoihin kaikissa kyseisissä maissa. Selvitykset jatkuvat edelleen.

– Olemme SOK:sta olleet yhteydessä suomalaisiin viranomaisiin ja tukeneet heitä heidän selvitystyössään. Tuotteet vedetään nyt varotoimenpiteenä pois markkinoilta, koska elintarvikeviranomaisilla on selvitystensä perusteella epäily tartunnan alkuperästä, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen SOK Päivittäistavarakaupan ketjuohjauksesta sanoo.