Uusi Sokos Hotelli Turkuun – Original Sokos Hotel Kupittaa avautuu 2020


29.6.2018

Turun Osuuskauppa avaa Kupittaan rautatieaseman välittömään läheisyyteen Original Sokos Hotel Kupittaan keväällä 2020. Yhdeksänkerroksiseen hotelliin tulee yhteensä 196 huonetta ja majoitustilat lähes 500 hengelle. Uusi hotelli vastaa voimakkaasti kehittyvän Kupittaan alueen ja koko Turun seudun kasvaneeseen hotellikysyntään.

Kupittaa on yksi Turun voimakkaimmin kasvavista työssäkäyntialueista ja vilkkaan uudisrakentamisen myötä nousemassa suosituksi asuinalueeksi. Alueen kehittäminen kuuluu Turun kaupungin kärkihankkeisiin, ja sillä on tärkeä rooli Turun vetovoimaisuuden ja kilpailukyvyn kasvattamisessa.

– Alueelta on tähän asti puuttunut hotelli. Original Sokos Hotel Kupittaa palvelee asiakasomistajien lisäksi erityisesti yritysten, korkeakoulujen, oppilaitosten, sairaala- ja tutkimustoiminnan sekä urheilutoiminnan majoitustarpeita, kertoo matkailu- ja ravitsemiskaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta.

Hotelli tuo mukanaan monipuoliset palvelut

Hotellin ylimpään kerrokseen rakennetaan urbaani terassi, kuntohuone ja saunatilat, jotka tarjoavat viihtyisät oleskelutilat myös kaupunkilaisten varattaviksi. Hotellin katutasoon tulee lisäksi pitkillä aukioloajoilla toimiva Bistro Elli sekä aula- ja vastaanottotilat, joista on suora yhteys Kupittaan rautatieasemalle. Hotellin sisustussuunnittelusta vastaa Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy ja Bistro Ellin ja aulatilojen suunnittelusta Kudos Dsign Oy.

Rautatien ja moottoritien välittömän läheisyyden ansiosta hotelli on helposti saavutettavissa. Se sijaitsee julkisen liikenteen erinomaisten yhteyksien tavoitettavissa ja vain kävelyetäisyyden päässä Turun keskustasta.

Uuden hotellin kiinteistön omistajaksi tulee turkulainen sijoitusyhtiö Rausanne Oy. Hotellihankkeen pääurakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy ja pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy. Hankkeen kokonaisinvestointi on yhteensä yli 30 miljoonaa euroa.

Turun alueella käynnissä useita hotellihankkeita

Kupittaan hotellihankkeen lisäksi Turun Osuuskaupalla on käynnissä Turun alueella useita hotellihankkeita. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen täydellinen uudistus valmistuu helmikuussa 2019 ja Original Sokos Hotel City Börsin laajennushanke alkuvuodesta 2019. Lisäksi Radisson Blu Marina Palacen viereen on suunnitteilla uusi hotelli. 

– Haluamme tukea Lounais-Suomen positiivista rakennemuutosta ja olla vahvasti mukana kehittämässä Turun alueen elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta sekä matkailu- että kongressikohteena, kertoo Turun Osuuskaupan toimitusjohtaja Antti Sippola.