Vihreät arvot kiinnostavat S-ryhmän logistiikkakeskuksen rahoittajia


30.5.2018

S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy ja ryhmä pankkeja ovat sopineet S-ryhmän rakenteilla olevan logistiikkakeskuksen lainojen jälleenrahoituksesta. Noin 525 miljoonan euron lainasummalla rahoitetaan yhtiön nykyiset lainat, jotka olisivat erääntyneet syksyllä 2019.

Lainajärjestelyn koordinoi OP Yrityspankki Oyj. Rahoittajina toimivat OP Yrityspankki Oyj, Svenska Handelsbanken AB, Swedbank AB ja Pohjoismaiden Investointipankki (NIB).

– S-ryhmän logistiikkakeskus on valmistumassa aikataulussa kuluvan vuoden aikana, ja rahoituksessakin siirrytään nyt rakenteilla olevan laitoksen rahoittamisesta toimivan laitoksen rahoittamiseen. Olemme panostaneet paljon logistiikkakeskuksen energiatehokkuuteen, ja olemme iloisia, että keskuksen ympäristöarvot kiinnostavat nyt selvästi rahoittajia, SOK:n taloudesta ja rahoituksesta vastaava johtaja Jari Annala kertoo.

Sipooseen rakentuva logistiikkakeskus hyödyntää maalämpöä sekä lauhdelämmön talteenottoa. Logistiikkakeskukselle haetaan BREEAM-sertifikaattia, mikä on maailman johtava ja eniten käytetyin ympäristöarvioinnin menetelmä. Sipoon logistiikkakeskuksesta tulee valmistuessaan ensimmäinen Pohjoismaissa oleva BREEAM Excellent -luokituksen saanut teollisuuskiinteistö.

Logistiikkakeskuksen käyttöönotto alkoi vaiheittain kesäkuussa 2016 ja se toimii täydessä tehossaan vuonna 2018. Logistiikkakeskus on yhteensä noin 30 eduskuntatalon kokoinen rakennus, jossa käy keskuksen valmistuessa lähes tuhat rekkaa päivässä. Logistiikkakeskus toimittaa S-ryhmän ketjuvalikoimiin kuuluvia tuotteita S-ryhmän yli 1 100 päivittäistavarakaupan myymälään.

– S-ryhmän logistiikkakeskusta on kuvattu yhdeksi Suomen suurimmista digitalisaatiohankkeista. Pitkälle viety automaatio tehostaa S-ryhmän logistiikkaketjua, mikä mahdollistaa kuluttajille edullisen ostoskorin myös tulevina vuosikymmeninä, Annala kertoo.  

S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy on vuonna 2009 perustettu yhtiö, joka omistaa S-ryhmän toiminnan kannalta strategisimmat logistiikkakiinteistöt. Yhtiön vuokralaisina ovat SOK:n tytäryhtiöt Inex Partners Oy ja Meira Nova Oy.