Matkalla menestykseen


Koillismaa tukee yhteensä (max.) 5000 eurolla paikallisia omassa lajissaan matkalla menestykseen olevia nuoria, keillä on selkeät tavoitteet sekä mahdollisuuksia menestyä lajissaan.

Matkalla menestykseen -stipendit 2024

VILHO PALOSAARI - MÄKIHYPPÄÄJÄ

AIMO MANDELIN - FREESKI-URHEILIJA

OLLI-PEKKA PULKKANEN - HUILISTI

AKI VALLIONIEMI - FREESKI-URHEILIJA

Aimo Mandelin

"Olen Aimo Mandelin, 17-vuotias kuusamolainen freeski-urheilija. Laskettelua olen harrastanut aivan lapsesta asti, ja kilpaillut olen 11-vuotiaasta asti.

Kuulun maajoukkueen haastajaryhmään, edustan Ruka Slalom -seuraa ja harjoittelen Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa. Olen opiskellut Kuusamon lukiossa kaksi vuotta.

Lähden elokuussa lukuvuodeksi Yhdysvaltoihin opiskelemaan ja urheilemaan. Kohteeni on Sun Valley Idahossa. Siellä minulla on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä ja oppia paljon uutta. Tavoitteenani on kilpailla Pohjois-Amerikan NorAm-kiertueella ja myös muissa kilpailuissa.

Olen edustanut Suomea kolmesti nuorten MM-kisoissa, joista paras sijoitus on slopestylen viides. Nuorten talviolympialaisissa 2024 olin big airissa neljäs ja myös Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla 2023 olin neljäs big airissa."

 

Aimoa Matkalla menestykseen voit seurata hänen Instagramissa.