Hilja Erika


9.8.2022

Ahti Kantolan muisteloita Mummistaan

Koillismaan osuuskaupan täyttäessä  115 vuotta, juhlavuoden kunniaksi, kerron mummistani.

Hilja Erika Kantola, eli pitkän vaiherikkaan elämän, eli yli 106 vuotta, oli ison perheen äiti, 13 lasta hän synnytti. Hilja Erika Kantola, syntyi 17.4.1882 Kuolajärvellä ja kuoli 23.11.1988  Sallassa. Mummini Hilja oli perustajajäseniä, Kuolajärvellä, nykyinen Salla, perustettiin osuuskauppaa 1900 luvun alkuvuosina.

Olen ollut mummin jalanjäljillä, olen ollut Koillismaan osuuskaupan, edustajiston jäsen 2000 luvun alkuvuosina ja myöhemmin, hallintoneuvoston jäsen.

Kuva mummistani Hilja Erikasta, on otettu elokuussa 1987 Kuusamossa, Koillismaan kuvaamossa. Silloin oli Koillismaan osuuskaupan 80 vuotisjuhla ja juhlassa mummi oli pitänyt puheen ja sai myös Koillismaan osuuskaupan viirin.

Kuvassa mummi on 105 vuotias, kuva on ollut Sallan Erätulen, vanhemman kaupan toimiston seinällä ja keväällä 2006, kauppias Jorma Ulkuniemi, antoi kuvan minulle lahjaksi, täyttäessäni 50 vuotta. Kuva on nykyään vanhan hirsitalon seinällä, Sallan Kallungissa, talon joka säästyi sodan tuhoilta.

 

Onnea ja menestystä 115 vuotias Koillismaan osuuskaupalle !

 

Ahti Kantola

Salla