S-taidepalkintokilpailu etenee


10.3.2014

Toista kertaa järjestettävä S-taidepalkintokilpailu on edennyt semifinaalivaiheeseen. 15 ehdokkaan joukosta voi äänestää suosikkiaan. Taso on tänä vuonna erityisen kova.

S-taidepalkintokilpailuun tuli tänä vuonna kolminkertainen määrä hakemuksia viime vuoteen verrattuna. SOK:n taideasiantuntija Pauliina Laitinen-Laiho ilahtui sekä hakemusten määrästä että tasosta.

– Hakijoiden joukossa oli eniten maalauksia, mutta lisäksi kilpailuun osallistuttiin muun muassa grafiikkateoksilla, valokuvilla ja veistoksilla, Laitinen-Laiho kertoo.

S-taidepalkinnon teemat ilmentävät S-ryhmän arvoja. Vuoden 2014 teemana on vastuu lasten hyvinvoinnista, mikä juontuu uuden lastensairaalan keräystalkoista, joissa S-ryhmä on mukana miljoonan euron lahjoituksella.

– OIi riemastuttavaa nähdä mielikuvituksen rikkaus siinä, miten eri tavoin aihetta oli tulkittu.

Laitinen-Laiho valitsi hakijoista 15 semifinalistia, joiden joukosta taiteen ystävät voivat äänestää suosikkiaan. Lopullinen voittaja valitaan kolmen eniten ääniä saaneen teoksen joukosta. Semifinalisteihin voi tutustua Helsingin Ässäkeskuksessa sijaitsevassa S-Galleriassa 10.3–4.4. Teokset ovat esillä myös S-Gallerian nettisivuilla.

– Valitsin hakijoiden joukosta 15 kiinnostavinta teosta. Kaikki ovat teknisesti onnistuneita, ja niistä välittyy taitelijan tunnelataus myös katsojaan. Hyvä taideteos on sellainen, että siihen ihastuu kerta kerralta uudestaan, Laitinen-Laiho kertoo kriteereistään.

Kolmen eniten ääniä saaneen joukosta Laitinen-Laiho valitsee huhtikuussa voittajaksi sen teoksen, joka sopii parhaiten SOK:n taidekokoelmaan. Kilpailun voittajan teos hankitaan SOK:n taidekokoelmaan 3000 eurolla ja se pääsee esille Ässäkeskukseen Helsingin Vallilaan. Lisäksi kilpailun voittaja saa pitää palkintonäyttelyn S-Galleriassa.

– SOK:n taidekokoelma on yksi maan vanhimmista. Taiteilijalle on uransa kannalta iso merkitys saada ansioluetteloonsa maininta teoksensa pääsystä tähän kokoelmaan.

 

(Kuvassa viime vuoden S-taidepalkintokilpailun voittajan, Samuli Alosen, eräs teos.)