Yhdessä jo 115 vuotta


Koillismaa 115 V

Koillismaan Osuuskauppa täyttää 115 vuotta

Koillismaan Osuuskauppa  115 vuotta

1900-luvun alun katovuodet siivittivät Osuuskauppatoiminnan aloittamista Koillismaalla. Kuusamossa, Taivalkoskella, Kemijärvellä ja Kuolajärvellä eli nykyisessä Sallassa ryhdyttiin puuhaamaan maataloustuotteiden yhteisostoja vastaiskuksi yksityiskauppojen hintojen nousulle. Osuuskauppatoiminta Koillis-Suomessa alkoi virallisesti vuonna 1907, jolloin Kuusamossa ja Taivalkoskella perustettiin Kuusamon ja Taivalkosken Osuuskaupat. Kemijärvelle Osuuskauppa perustettiin niin ikään vuonna 1907. Posiolle oma osuuskauppa perustettiin 1920–1930-lukujen vaihteessa. Alueosuuskauppojen muodostamisen myötä Kuusamon ja Taivalkosken Osuuskaupat sekä Koilliskuntain Osuuskauppa fuusioituivat vuoden 1984 lopulla. Koillismaan Osuuskauppa aloitti toimintansa 1.1.1985. Koillismaan Osuuskauppa viettää 115-juhlavuottaan v. 2022.

Kuusamon Osuuskaupan myymälä neljäntien risteyksessä. Kuva otettu n. 1910.

115 V-juhlavuotena keräämme ja julkaisemme tarinoita, muisteluksia ja sattumia vuosien varrelta Meidän omaan Osuuskauppaamme liittyen.

Tarinoita meille laittaneiden kesken jaamme juhlavuoden aikana 10 kpl 115 euron lahjakorttia Koillismaan Osuuskaupan toimipisteisiin.

 

Laita oma kertomuksesi sähköpostilla osoitteeseen: koillismaa.115-vuotta@sok.fi. Julkaisemme osan tarinoista omissa kanavissamme, tarina voidaan julkaista myös anonyyminä. Tarinoita lyhennämme/muokkaamme tarpeen mukaan. Tarinoitten lähettäjästä meille ei tule muuta tietoa kuin sähköpostiosoite. Lahjakortin lunastamista varten kysymme tarinan lähettäjän sähköpostilla hänen nimensä ja mahdolliset postitustiedot jos asiakas ei jostain syystä voi itse lunastaa lahjakorttia jostain toimipaikastamme. Sähköpostit hävitämme tietoineen vuoden 2022 lopussa kun tarinoitten keruu lopetetaan.

Lisää tietosuojasta: Lyhytaikainen asiakkaan henkilötiedon käsittely

Erityisesti pyytäisimme tarinoissa kertomaan, että:
– mitä osuuskauppa on merkinnyt Sinulle, perheellesi tai muille läheisillesi vuosikymmenten aikana
– tuleeko mieleesi minkälaisia osuuskauppaan liittyviä tarinoita, muisteluksia, henkilöitä, sattumuksia tms. vuosikymmenten varrelta
– miten käytät edut ja bonukset jotka saat osuuskaupaltasi
– mitä toivot osuuskaupaltasi tulevaisuudessa ja minkälaiset onnentoivotukset haluat meille lähettää